ТОВ«ХМ»

Матеріали для імплантації

Методи лікування переломів

Лікування будь-якого перелому зводиться до відновлення природного положення відламків кістки та фіксації їх в цьому положенні до зрощення кісткової тканини.

Лікування простих закритих переломів з незначним зміщенням передбачає їх репозицію (відновлення анатомічного положення) та іммобілізацію (фіксацію в заданому положенні). Як правило, для цього застосовують гіпсову пов’язку, іммобілізуючи два найближчих до перелому суглоба для більшої стабільності.

Проте не всі переломи можна лікувати шляхом репозиції відламків та іммобілізації зламаного сегменту в гіпсовій пов’язці. Відкриті переломи зі зміщення відламків, ускладнені високоенергетичною травмою (ДТП, падіння з висоти) або поганою структурою кістки потребують хірургічного втручання, в тому числі внаслідок супутнього пошкодження м’яких тканин. В ході операції м’які тканини та судини обробляють, відламки зіставляють та фіксують ортопедичними імплантатами. Цей вид оперативного втручання називається остеосинтез (букв. «зрощення кісток»). Компанія ChM виготовляє багато різновидів імплантатів для різних методик остеосинтезу, різних видів та локалізацій переломів. Вибір конкретного методу лікування покладено на лікаря.