ТОВ«ХМ»

Матеріали для імплантації

Чи можу я пройти МРТ якщо у мене ортопедичний імплантат?

МРТ (магнітно-резонансна томографія) має цілий ряд переваг. Вона є безболісною, дуже інформативною, дозволяє проводити діагностику кісток, суглобів, судин, м’яких тканин тощо без променевого навантаження. Все частіше МРТ призначають для проведення діагностики різних органів та систем. Проте сам принцип МРТ обмежує можливість даного дослідження для пацієнтів з різними імплантатами – кардіостимуляторами, штучними суглобами, дужками, фільтрами та іншими виробами з металу всередині тіла.

Щоб визначити, чи можна проводити МРТ з Вашим імплантатом, необхідно визначити, з якого матеріалу його виготовлено. Компанія «ChM» виготовляє імплантати зі сталі, сплавів титану, кобальту, полімерів та їх поєднання. Для визначення матеріалу конкретного імплантату потрібно знати код виробу (REF) або серійний номер (LOT). Ці відомості можна отримати у лікаря, який виконував імплантацію. Варто наполягати, щоб лікар перерахував усі елементи імплантованої конструкції, оскільки іноді хірург використовує додаткові складники, виготовлені з інших матеріалів.

Як правило, не рекомендується робити МРТ, якщо Ваш імплантат виготовлено з медичної сталі. Якщо імплантат виготовлено зі сплаву титану або кобальту, в інструкції до імплантату наведено відомості щодо налаштувань МРТ апарату, за яких дослідження можливе. В будь-якому разі остаточне рішення приймає ваш лікар та лікар, який проводить МРТ дослідження.